Zomer in Londen: Shows die je Zeker Gezien Moet Hebben

Van traditionele Shakespeare in de zon tot spannende, meeslepende sprookjes onder de grond… Deze zomer kan je kiezen uit een hele reeks leuke shows! 

Shakespeare's Globe Theatre
Van traditionele Shakespeare in de zon tot spannende, meeslepende sprookjes onder de grond… Deze zomer kan je kiezen uit een hele reeks leuke shows! Zing mee met een alom gekende musical of doe zoals een echte Londenaar en koop voordelige tickets voor de eerste rij bij optredens of voor klassieke toporkesten.
Measure for Measure, Shakespeare’s Globe Theatre, tot 17 oktober

Reis terug in de tijd in het historische Globe Theatre op de South Bank, de zuidelijke oever van de Thames. Dit prachtige openluchttheater is een reconstructie van Shakespeare’s oorspronkelijke theater en is de meest authentieke manier om te genieten van Engelands grootste auteur. Het ietwat brutale stuk Measure for Measure verkent deze zomer deugd en ondeugd, met energieke en leuke voorstellingen die zowel de taal als het verhaal voor iedereen toegankelijk maken, zelfs voor de grootste Shakespeare-leek.

Lees meer
High Society, Old Vic Theatre, tot 22 augustus

Je hebt de Londense cultuur niet echt beleefd vooraleer je hebt meegeklapt met een echte musicalklassieker. Maar je hoeft daarvoor de toeristenmassa niet te volgen naar West End… Net ten zuiden van de rivier vind je het Old Vic Theatre, met zijn meer verfijnde atmosfeer. De musicalhit van de zomer, High Society, is een bruisend
liefdesavontuur waarin de champagne vloeit. Je lacht gegarandeerd en de liedjes zijn zo catchy dat zelfs iemand die niet van musicals houdt zal mee neuriën.

Lees meer
Alice’s Adventures Underground, tot 30 augustus

Ontdek Alice in Wonderland op de meest fantasierijke manier. In deze nieuwe theaterproductie van Lewis Carolls klassieker word je meegenomen op een onvergetelijke reis. Trek door deze trendy Londense theaterlocatie en maak kennis met de wereld op zijn kop, witte konijnen, Humpty Dumpty’s en veel andere verrassingen… Een echte aanrader!

Lees meer
BBC Proms, 2015

Elke zomer komen de beste orkesten van de wereld samen in Londen voor dit iconische festival van de klassieke muziek. Verwacht je aan fantastische optredens in de prachtige buurt van de befaamde Royal Albert Hall. Maak je geen zorgen over het boeken van tickets; doe zoals de Londenaars en ga ‘prommen’: schuif de dag van het concert aan en koop tickets voor 5 pond. Per dag zijn meer dan 1000 kaartjes beschikbaar, dus het is eenvoudig om lastminute tickets te pakken te krijgen voor zitjes voorin of achterin of in de picknickruimte achteraan.

Lees meer

TRY CULTURE WHISPER
Receive free tickets & insider tips to unlock the best of London — direct to your inbox



You may also like: